Over mij

Over mij

Aangenaam ik ben Ton Fontijn.

Ik ben in 1989 afgestudeerd in Leiden in de richting klinische psychologie en Arbeids en organisatie psychologie. Ik heb 10 jaar voor de overheid gewerkt als arbeids en organisatie psycholoog en sinds 2000 heb ik mijn eigen psychologen praktijk (alweer 17 jaar). Inmiddels werk ik dus al vele jaren in de gezondheidszorg en tot op de dag van vandaag met plezier en bevlogenheid. Ik ben een GZ-psycholoog (gezondheidszorg psycholoog  BIG-geregistreerd en PSYCHOLOOG NIP).

Ik ben pragmatisch ingesteld en werk kortdurend (maximaal rond 12 sessies) en heb in de loop der jaren ontdekt dat ik de meeste affiniteit heb met een oplossingsgerichte behandeling. Mindfulness, systemisch werken, hypnose en Emdr deze methoden gebruik ik dan ook regelmatig.

Opleidingen

Elk jaar volg ik meerdere opleidingen en trainingen om steeds ‘up to date te blijven’ zodat ik jou zo professioneel en zo goed mogelijk kan helpen.

Afgeronde Universitaire opleiding tot psycholoog (MSc/Drs),Rijksuniversiteit Leiden.

Phoenix Opleidingen in Utrecht,  systemisch werken

EMDR Centrum Nederland: EMDR: Eye Movement Desensitisation and Reprocessing Basis: Traumatherapie

ITIP Instituut voor toegepaste integrale Psychologie

International eCoach & eCounselor Register (eCoachPro)

ACT Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Vipassena meditatie Shan Mokh Thailand.

WSA Certificaat voor Fase 2 Human Element

WSA Certificaat voor Fase 1 Human Element

Kwalifikaties/Registraties

Geregistreerd als Gz-psycholoog (Gezondheidszorgpsycholoog) in het BIG-register onder nummer: 6905152312

De AGB code van de praktijk: 94-94003792

De AGB code van de psycholoog: 94- 94004325

Ik ben aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP)

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor de Gezondheidszorgpsychologie en haar specialisten (NvGzp)

Mijn motto is dan ook:

Zo lang als nodig en zo kort als kan.

Ik beschouw mijn cliënten niet als patiënten die behandeld moeten worden, maar als mensen die het tijdelijk moeilijk hebben en die door de juiste ondersteuning zelf hun kracht kunnen terugvinden. Ik sta naast mensen en werk samen aan iets beters, iets mooiers.  Ik ga ervan uit dat iedereen de kwaliteiten in zich heeft om met zijn of haar problemen in het leven om te gaan. Als behandelaar kan ik je slechts helpen je eigen weg te vinden.

Getuige mogen zijn van de persoonlijke groei die je doormaakt, werkt voor mij enorm motiverend.

Het gaat daarbij vaak om het terugvinden van je eigenheid, veel mensen worden geleefd en leven niet hun eigen leven. Je zwemt daardoor als het ware tegen de stroom in. Vaak spelen oude overtuigingen en patronen een grote rol bij het in stand houden van de klacht.

Vaak is het ook oude rommel opruimen (gedachten overtuigingen en zo) en weer op een positieve wijze vooruitgaan kijken. Op dat moment ben je meer in je bedding en zwem je als het ware met de stroom mee.

Genieten in het hier en nu. minder achterom kijken, minder vooruit kijken en meer leven in het hier en nu.

Contractvrij

Ik heb altijd gewerkt met overeenkomsten met zorgverzekeraars helaas werd gaandeweg hun bemoeienis dusdanig groot dat ik het gevoel had dat de kwaliteit van de hulpverlening hierdoor in het geding kwam.
Ik had er moeite mee om mijn cliënten steeds meer lijsten te moeten voorleggen, en bovendien vond/vind ik dat de privacy maximaal gewaarborgd dient te zijn. Ik wilde niet langer gebonden zijn aan de overeenkomst met zorgverzekeraars.
Ik heb nu de stap gemaakt om me als zelfstandig en contractvrij psycholoog te vestigen. Op maandag, dinsdag en woensdag   ben ik op de praktijk.