EMDR-THERAPIE

Acceptence Commitment Therapie

Wat is Acceptence Commitment Therapie?

CGT is gebaseerd op verschillende technieken, waaronder:

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een vorm van gedragstherapie die zich richt op het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit. Deze therapie helpt individuen om meer in het huidige moment te leven en hun eigen waarden te ontdekken en te realiseren.

ACT moedigt mensen aan om hun gedachten en emoties op een niet-oordelende manier te accepteren en zich te richten op actie die in overeenstemming is met hun eigen waarden. Door middel van mindfulness en verschillende cognitieve en gedragsstrategieën, helpt ACT individuen om zich los te maken van negatieve gedachten en gedragingen die hen kunnen belemmeren om hun doelen te bereiken en een bevredigend leven te leiden.

ACT richt zich niet op het veranderen van gedachten of gevoelens, maar richt zich in plaats daarvan op het bouwen van psychologische flexibiliteit en de capaciteit om emoties en gedachten te observeren en tegelijkertijd te handelen naar wat echt belangrijk is in het leven. Door het leren van vaardigheden om flexibeler en meer bewust te zijn, kunnen individuen zelf bepalen hoe ze met moeilijkheden of tegenslagen omgaan en hun vermogen versterken om zichzelf te leiden naar een waardevol leven in overeenstemming met hun eigen waarden.

Mensen die bereid zijn om nieuwe vaardigheden te leren en open staan om op een flexibele manier te denken en handelen, hebben vaak het meeste baat bij ACT.

Mensen die bereid zijn om nieuwe vaardigheden te leren en open staan om op een flexibele manier te denken en handelen, hebben vaak het meeste baat bij ACT.

Cognitieve gedragstherapie therapie


GESCHIKT VOOR:

– ACT is geschikt voor mensen die worstelen met problemen zoals angst, depressie, OCD, PTSS, verslavingen, eetstoornissen, chronische pijn en andere emotionele of gedragsproblemen.
– ACT is ook nuttig voor mensen die hun mentale, emotionele en fysieke welzijn willen verbeteren, hun prestaties willen verbeteren, hun relaties willen verbeteren of op zoek zijn naar meer uitdagingen en bevredigende levenservaringen.
– ACT is geschikt voor mensen die open staan voor de principes van mindfulness.
– ACT is gericht op het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit


WERKWIJZE:

  • Intakegesprek
  • Beoordeling: Is dit de juiste therapie