Voor wie?Welkom! Als senior psycholoog bied ik professionele begeleiding en ondersteuning aan mensen die op zoek zijn naar op maat gemaakte zorg. Ik geloof sterk in het belang van maatwerk, omdat ik erken dat iedere persoon uniek is en zijn of haar eigen uitdagingen heeft.

Mijn specifieke expertise omvat:

  1. Levensfaseproblematiek: Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die moeite hebben met de overgang naar een andere fase in hun leven, ook wel bekend als transities. Dit kunnen zowel jongeren zijn die bijvoorbeeld een nieuwe studie starten of de arbeidsmarkt betreden, als ook ouderen die (vervroegd) met pensioen gaan of een carrièreswitch maken.
  2. Trauma & angst: Ik bied ondersteuning aan mensen die te maken hebben met trauma en angst. Ik maak gebruik van verschillende behandelmethoden, waaronder EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), om cliënten te helpen hun emotionele wonden te helen en hun angsten te overwinnen.
  3. Burn-out: Ik help mensen van alle leeftijden die te kampen hebben met burn-outklachten, wat vaak verband houdt met verschillende factoren. Vooral na de COVID-19-pandemie zie ik een toename van mensen met burn-outklachten. Ik werk ook met mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) die een burn-out ervaren. Lees meer hierover.
  4. Depressie/somberheid: Bij depressie en gevoelens van somberheid ondersteun ik cliënten bij het vinden van nieuwe perspectieven op het leven en het herwinnen van zingeving. Samen werken we aan het ontwikkelen van effectieve coping-strategieën en het versterken van veerkracht.

Ik ben toegewijd aan het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving waarin cliënten zich gehoord voelen en de ruimte krijgen om te groeien. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

BURN-OUT


Een burn-out komt niet zomaar, het is een opstapeling van stress en overspannenheid wat op den duur zijn tol eist. Verder is het een mentale klacht die zich ook fysiek uit. Waardoor u met een burn-out vaak vermoeid en futloos bent. 

FOBISCHE KLACHTEN

U hebt iets waar u bang voor bent en waar u rusteloos van wordt. Verder belemmert dit u in uw dagelijks leven en u wilt ervan af. Door middel van een aantal sessies kan ik u daarbij helpen, waardoor de klachten zullen verminderen of zullen verdwijnen. 
ONVERWERKTE ROUW

Bent u iemand dierbaars verloren in de afgelopen tijd en heeft u het er nog elke dag enorm zwaar mee. Dit is logisch, het verlies van een dierbare is ook enorm zwaar. Door middel van een aantal sessies kunt u het een plekje leren geven. Waardoor u weer uw normale leven oppakken.SOMBERHEID


U voelt zich droevig en u vindt het lastig om Somberheid en verdriet zijn hele normale reacties op nare gebeurtenissen, het is alleen wel van belang dat deze gevoelens niet overheersend blijven. Dit kan uw dagelijks leven negatief beïnvloeden, ik kan u helpen om dit te voorkomen.


ONZEKERHEID


Onzekerheid is het gevoel van twijfel over jezelf, altijd de vraag of je dingen wel goed doet. Al met al komt dit door een laag zelfvertrouwen. Over dingen twijfelen kan juist goed zijn, maar alleen als het gebeurt om de opties te overwegen. Overmatig twijfelen en onzekerheid kan uw leven beïnvloeden, echter kan ik hier mee helpen met behulp van een aantal sessies zodat u uw zonder deze klachten verder kan

ANGSTKLACHTEN


Bang of angst hebben is een natuurlijk proces wat het lichaam waarschuwt voor een gevaarlijke situatie, dit is voorkomen normaal. Wanneer u deze klachten vaker ervaart kan het leiden tot angstklachten. Waardoor u angstiger wordt zonder dat er reden toe is. Echter kan dit u belemmeren in het dagelijks leven

STRESSKLACHTEN


Stress is iets wat iedereen ervaart, alleen voelen sommige meer stress dan andere of maken zichzelf sneller druk waardoor er stress ontstaat. Waardoor dit kan leiden tot een burn-out en andere klachten. Verder is het dus noodzaak dat er goed met deze stress wordt omgegaan en daar kan ik bij helpen. 

POST-TRAUMATISCHE STRESSKLACHTEN

Heeft u in het verleden iets traumatisch meegemaakt en komt deze ervaring steeds terug. Dit kan zijn in dromen, verder kan het ook zijn dat u de gebeurtenis steeds ziet gebeuren of geluiden hoort die u eraan herinneren. Dit heeft waarschijnlijk een grote impact op uw dagelijks leven, ik kan u hiermee helpen.
Herken jij jezelf in (een van) deze stukken en denk je: “ik heb psychologische hulp nodig!” Neem hier contact op!

Waarom kan ik nou niet gewoon succesvol zijn door alleen maar positief te denken?Waardoor heb ik soms zonder reden een slecht humeur?

Waardoor maak ik me toch zo onnodig druk, ben ik zo nerveus of gedraag ik me zo impulsief?Hoe komt het dat ik me zo onzeker voel?

Waarom lukt het me niet om mijn ware gevoelens te uiten? Wat houdt me tegen?
Waarom voel ik me nooit goed genoeg?

Waardoor gedraag ik me zo timide en terughoudend, terwijl ik eigenlijk extravert wil zijn?Hoe komt het dat ik zo moe ben?